Vertellen

Met het vertellen van verhalen begon ik in 2003 tussen de schuifdeuren van de Eerste Haagsche Vertelkring. Via cursussen en vooral heel veel oefenen heb ik me verder in de vertelkunst bekwaamd. Zo volgde ik stemtrainingen en acteerlessen en deed de vertelopleiding aan de Nationale Vertelschool.
Inmiddels treed ik regelmatig op voor gezelschappen en op kleinere podia, in mijn eentje of samen met anderen. Liefst vertel ik aan volwassenen en oudere kinderen.


Repertoire
Ik vertel sprookjes en andere bestaande verhalen, vaak bewerkt vanuit een eigen invalshoek, en zelfgeschreven verhalen.
Ik houd van verhalen met een teer moment, die het hart raken. Een kleine, maar essentiële gebeurtenis waardoor alles anders wordt. Dat betekent niet automatisch een gevoelig verhaal, het kan zich ook voordoen tijdens een rauw avontuur of in hilarische omstandigheden. Situaties waarin je anderen ontmoet en jezelf tegenkomt.

Optredens
Een goed verhaal brengt iets teweeg. Verhalen verbinden. Ik vind het fijn om mijn verhalen te delen, en kom ze graag vertellen voor gezelschappen en op kleinere podia. Vaak zijn het muzikale vertelvoorstellingen: mijn echtgenoot Leen Hoffman omlijst de verhalen dan met accordeonspel. Samen treden wij op onder de naam Weerklank.